Program trećeg dana Jazz Festa

Danas je treći dan 17. Jazz Festa koji će trajati do 10. novembra, a večeras donosi tri koncertna programa.

U 19.00 umjesto u Pozorištu mladih, koncert Hamiltona de Holande će zbog velikog interesa posjetilaca biti održan u Bosanskom kulturnom centru. Ovaj brazilski umjetnik na bandolimu, vrsti tradicionalnog brazilskog žičanog instrumenta sličnog mandolini, donosi prekrasnu muziku i demonstrira vrhunsku sviračku tehniku, ostajući vjeran muzičkoj tradiciji Brazila, uz primjese jazza, popa i drugih muzika koje savršeno inkorporira u jedinstven vlastiti muzički izraz.

Također na sceni BKC-a u 21.00 nastupa grupa Jacka DeJohnettea, jednog od najznačajnijih jazzista današnjice i jednog od najvećih bubnjara u historiji jazza. DeJohnette je dobitnik Grammyja i brojnih priznanja u proteklih pet decenija karijere, a trag je ostavio na nekoliko stotina diskografskih izdanja, kao lider, ko-lider i gostujući muzičar. Nakon osam godina, ovaj umjetnik ponovo nastupa na Jazz Festu sa novim ansamblom čiji je specijalni gost klarinetista i saksofonista Don Byron.

Klupski program Jazz Festa počinje u 23.00. Na programu je koncert Miron Rafajlović Quinteta, a nakon toga i jam session učesnika programa Music Meeting i svih zainteresiranih koji im se žele pridružiti na sceni kluba Monument.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.