Večeras počinje 17. Jazz Fest!

Po 17. put večeras će biti upaljena svjetla na pozornici međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo koji će u narednih šest dana, do 10. novembra predstaviti neka od značajnih imena svjetske muzičke scene.

Festival će koncertom u Bosanskom kulturnom centru u 20.00 otvoriti Abraham Inc., desetočlani ansambl umjetnika iz Sjedinjenih Država, Kanade i Australije koji posjetiocima nude jedinstvenu fuziju klezmera, hip-hopa, funka i jazza. Ansambl predvode virtuozni klarinetista i jedan od najpopularnijih predstavnika klezmer muzike David Krakauer i maestro funka, trombonista Fred Wesley.

Krakauerova diskografija sadrži neke od najznačajnijih snimaka objavljenih proteklih decenija kada je klarinet u pitanju, dok je Wesley međunarodnu reputaciju stekao nastupajući i komponirajući za Jamesa Browna, te je prozvan najpoznatijim sidemenom na svijetu koji je definirao funk kakav danas poznajemo.

Nakon koncerta u BKC-u festivalski program će biti nastavljen u clubu Monument gdje će u 22.00 nastupiti kanadski trubač rođen u Sarajevu Miron Rafajlović koji će predstaviti svoj bosanskohercegovački kvintet.

Ulaznice za sve festivalske koncerte možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.