Još jedan koncert premješten u BKC, zbog velikog interesovanja!

Iako je do koncerta brazilskog umjetnika Hamiltona de Holande ostalo šest dana, zbog velikog interesa posjetilaca Jazz Festa za ovaj koncert, njegov će nastup biti održan u Bosanskom kulturnom centru umjesto u Pozorištu mladih kako je prethodno planirano.

Brazilski virtuoz na bandolimu, brazilskom tradicionalnom instrumentu sličnom mandolini, nastupit će na 17. Jazz Festu Sarajevo u četvrtak 7. novembra. Koncert Hamiltona de Holande bit će održan, kako je ranije i najavljeno, prije koncerta grupe Jacka DeJohnettea, dakle u 19.00.

Ovo je drugi koncert ovogodišnjeg Jazz Festa koji se zbog velikog interesa posjetilaca premješta u veću dvoranu. Prošle sedmice ulaznice za koncert David Gilmore Art of Ascension Trija su rasprodate i prije otvaranja festivalskog box officea te je direkcija festivala odlučila i ovaj koncert organizirati u dvorani BKC-a umjesto u Pozorištu mladih.

Na ovaj način Jazz Fest će omogućiti svima koji to žele, da uživaju u koncertima Hamiltona de Holande i trija kojeg čine David Gilmore, Matt Garrison i Gene Lake.

Ulaznice za sve festivalske koncerte mogu se kupiti po cijenama od 12 i 24 KM u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom osim nedjelje, od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.