Prijavite se na Music Meeting

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja Music Meetinga, edukativnog programa Jazz Festa namijenjenog studentima muzike i mladim muzičarima od 18 do 27 godina, ove godine nastavlja se program koji će tokom međunarodnog muzičkog festivala Jazz Festa Sarajevo okupiti mlade iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Prošle je godine 60 učesnika Music Meetinga boravilo u Sarajevu i tokom pet dana sudjelovalo u 37 programskih aktivnosti koje su uključivale brojne radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima – gostima festivala te zajedničke nastupe polaznika programa. Osim što su imali priliku upoznati kolege iz različitih zemalja, ovaj je program  za polaznike izvrsna prilika i za buduće saradnje.

Ove godine Jazz Fest ide korak dalje u projektu koji organizira uz podršku Norveške ambasade – od 5. do 10. novembra Music Meeting će biti domaćin za 80 mladih umjetnika iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova. Prvi krug prijava počinje danas na ovom linku i trajat će do 20. juna, a drugi krug prijava bit će objavljen početkom septembra.

“Music Meeting je izvanredna prilika za mlade umjetnike iz regije da uče od vrhunskih međunarodnih muzičara u atmosferi festivala koji već 17 godina insistira na vrhunskoj kvaliteti programa, produkcije i organizacije”, kazao je direktor Jazz Festa Edin Zubčević.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.