Chameleons of The White Shadow

Australski oudista egipatskog porijekla Joseph Tawadros objavio je novi album Chameleons of The White Shadow na kojem se nalazi 14 kompozicija snimljenih u njujorškom studiju Avatar.

Ovo je Tawadrosov deseti album u čijem su nastanku sudjelovali svirač bendža Bela Fleck, basista Richard Bona, orguljaš Joey DeFrancesco te perkusionista James Tawadros.

Specijalni gosti na izdanju su američki vibrafonista Roy Ayers, multiinstumentalista  Howard Johnson i akordionist Jean-Louis Martinier.

Josepha Tawadrosa, virtuoznog umjetnika, bosanskohercegovačka publika je slušala u dva navrata na Jazz Festu. Prvi put 2010. godine kada je održao izvanredan solo koncert, a drugi put već naredne godine kada je nastupio u duetu sa bratom Jamesom.

Još dvojicu Tawadrosovih saradnika na ovom albumu imali smo priliku slušati u programima Jazz Festa. Richard Bona nastupio je 2006. godine na 10. Jazz Festu sa svojom grupom, a 2011. godine otvorio 15. izdanje festivala svojim solo koncertom. Američki orguljaš Joey DeFrancesco prošle je godine nastupio na našem festivalu kao član ansambla Miles Smiles.

Pogledajte kratki video sa snimanja albuma.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.