Chameleons of The White Shadow

Australski oudista egipatskog porijekla Joseph Tawadros objavio je novi album Chameleons of The White Shadow na kojem se nalazi 14 kompozicija snimljenih u njujorškom studiju Avatar.

Ovo je Tawadrosov deseti album u čijem su nastanku sudjelovali svirač bendža Bela Fleck, basista Richard Bona, orguljaš Joey DeFrancesco te perkusionista James Tawadros.

Specijalni gosti na izdanju su američki vibrafonista Roy Ayers, multiinstumentalista  Howard Johnson i akordionist Jean-Louis Martinier.

Josepha Tawadrosa, virtuoznog umjetnika, bosanskohercegovačka publika je slušala u dva navrata na Jazz Festu. Prvi put 2010. godine kada je održao izvanredan solo koncert, a drugi put već naredne godine kada je nastupio u duetu sa bratom Jamesom.

Još dvojicu Tawadrosovih saradnika na ovom albumu imali smo priliku slušati u programima Jazz Festa. Richard Bona nastupio je 2006. godine na 10. Jazz Festu sa svojom grupom, a 2011. godine otvorio 15. izdanje festivala svojim solo koncertom. Američki orguljaš Joey DeFrancesco prošle je godine nastupio na našem festivalu kao član ansambla Miles Smiles.

Pogledajte kratki video sa snimanja albuma.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.