Novi album Cristine Branco

Portugalska pjevačica Cristina Branco trenuno radi na novom albumu koji će u proljeće ove godine biti objavljen pod nazivom Alegria.

Na novom albumu će se naći 12 pjesama, od kojih je svaka posvećena jednoj  neimenovanoj osobi iz stvarnog života i životnoj njegovoj priči. Pjesme predstavljaju sirove, ironičane i iskrene portrete žena i muškaraca koje svakodnevno viđamo na ulici, iza ugla ili na putovanjima.

Ovaj će album biti Cristinino 14. diskografsko izdanje, a snima ga sa muzičarima Bernardom Coutom (portugalska gitara), Bernardom Moreirom (kontrabas), Carlosom Manuelom Proençom (gitara) i Ricardom Diasom (klavir i harmonika), sa kojima je radila i na svom prethodnom albumu Fado Tango.

Među njenim saradnicima na albumu su neki od najznačajnijih portugalskih savremenih umjetnika: Manuela de Freitas, Miguel Farias, Júlio Pomar, Pedro Silva Martins, Mário Laginha and João Paulo Esteves da Silva.

Bosanskohercegovačka publika je Cristinu Branco slušala u septembru 2011. godine na sceni Bosanskog kulturnog centra, kada je u organizaciji agencije Gramofon iz Sarajeva predstavila već spomenuti album Fado Tango.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.