Klupski program Jazz Festa

Klupski program 16. Jazz Festa pod nazivom Late Nite Stage predstavit će bosanskohercegovačke jazz muzičare koji će nastupati svaku večer od 30. oktobra do 3. novembra u klubu Monument u Štrosmajerovoj ulici broj 3.

Nastupi će biti organizirani nakon završetka koncerata u BKC-u, a planirani su i jam sessioni domaćih umjetnika sa učesnicima programa Music Meeting koji će okupiti brojne mlade muzičare iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

Bit će ovo prilika da publika upozna nove jazz snage, kao i prilika za muzičare da uspostave nove saradnje i time unesu toliko potrebne novine u klupsku i muzičku scenu zemlje i regije.

U utorak 30. oktobra nastupit će Sarajevo Jazz Guerilla Oktet feat. Banda. Uobičajenoj postavi koju čine saksofonista Darko Poljak, gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, harmonikaš Adis Sirbubalo, klavijaturista Bojan Ahac, bubnjar Anes Beglerbegović i pjevač Elvir Bandić, pridružit će se i bh. trubač sa stalnom adresom u Kanadi Miron Rafajlović.

Do trećeg novembra na istoj sceni nastupit će i TAAK Trio kojeg čine bubnjar dr. Amar Češljar, gitarista Kerim Jašarević i basista Dinko Šimunović, potom trio gitariste Boška Jovića, a posljednju noć festivala po prvi put u Sarajevu predstavit će se Rafajlović Brothers Quartet.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.