Nastup Dhafera Youssefa u Bratislavi

Nakon što je premijernim predstavljanjem svog novog projekta The Dance of the Invisible Dervishes zatvorio istanbulski jazz festival u julu mjesecu, tunižanski umjetnik Dhafer Youssef nastavio je predstavljati svoje projekte na festivalskim pozornicama i u koncertnim dvoranama Evrope, Azije i Afrike.

Osim spomenutog novog projekta, ovaj virtuozni vokalista i svirač ouda koncertrira i sa ansamblom Divine Shadows, te predstavlja posljednji album Abu Nawas Rhapsody sa ansamblom sa kojim će nastupiti 3. novembra u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Youssef je jedan od značajnih umjetnika čiji rad Jazz Fest prati i redovito predstavlja na festivalskoj sceni. Ovo će biti njegovo četvrto gostovanje u Sarajevu nakon nastupa sa Markusom Stockhausenom 1999. godine, koncerta sa ansamblom Digital Prophecy 2003. godine, te premijernog dueta sa Bojanom Zulfikarpašićem 2006. godine kada je nastupio i sa svojim kvartetom.

Pogledajte dio nastupa Dhafer Youssef Divine Shadowsa na Viva Musica! festivalu u Bratislavi održanog u julu prošle godine, a ulaznice za koncert na Jazz Festu možete rezervirati ovdje.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.