Linda Oh: “Initial Here”

Initial Here naziv je drugog albuma mlade basistkinje Linde Oh koji je odmah po objavljivanja u maju ove godine dobio odlične ocjene i publike i kritičara.

Nakon debitantskog izdanja u vlastitoj režiji Entry iz 2010. godine, njezin novi album  objavio je Greenleaf Music, izdavačka kuća trubača Davea Douglasa.

Za ovu umjetnicu novi album predstavlja istraživanje vlastitog porijekla. “Ovaj album priča priču o identitetu, kulturnom i muzičkom. Htjela sam ići u nekoliko različitih smjerova kako bi istražila što ekstremnije emocije”, rekla je.

Initial Here snimljen je sa kvartetom kojeg pored basistice čine pijanista Fabian Almazan, bubnjar Rudy Royston i saksofonista Dayna Stephens. Repertoar čini 10 kompozicija među kojim su jazz standardi i autorske kompozicije Linde Oh.

Ova mlada umjetnica kineskih korijena rođena je u Maleziji, a odrasla je u Perthu u Australiji. Trenutno živi u New Yorku gdje redovito nastupa i predaje na Manhattan School of Music. Članica je kvinteta Sound Prints sa Daveom Douglasom i Joeom Lovanom.

Pogledajte live izvedbu jedne od kompozicija s novog albuma.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.