Super muzika Super Trija

Američki trio znakovitog naziva „Super Trio“ održat će koncert 2. novembra, drugog dana 15. Jazz Festa i donijeti publici nastup koji pršti energijom a koji je fuzija elemenata jazza, bluesa i rocka.

Super Trio čine kultni muzičari uz čija imena mogu stajati samo superlativi: gitarista Scott Henderson, basista Jeff Berlin i bubnjar Dennis Chambers heroji su mnogih mladih muzičara, a njihove bogate karijere rezultat su iznimnog talenta.

Scott Henderson je u prvom redu blues, ali i jazz gitarist iznimno poznat po radu sa svojim bendom Tribal Tech. Zahvaljujući svojim solo izvedbama, svojevremeno je proglašen najboljim gitaristom od strane prestižnih magazina Guitar World i Jazz Guitarist. Drugi član Super Trija bas gitarista Jeff Berlin trenutno je jedan od najtraženijih bas gitarista kojeg je legendarni Jaco Pastorius smatrao boljim basistom i od samoga sebe.

Treći član trija bubnjar Dennis Chambers već sa četiri godine svirao je bubnjeve, a sa šest je svirao po baltimorskim noćnim klubovima. Iako bez formalne muzičke naobrazbe svirao je sa muzičarima kao što su John Scofield, Carlos Santana, Bireli Lagren i mnogi drugi.

Super Trio Hendersona, Berlina i Chambersa donosi furiozna tempa i vrhunsku tehniku u muzici koja na izvrstan način kombinira različite muzičke stilove stvarajući jednu novu visokoenergetsku muziku.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.