1. Jazz Fest je organizator međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo te je isključivo u njegovoj nadležnosti prodaja ulaznica za festivalske programe.
  2. Online prodaja ulaznica vrši se isključivo putem zvanične web stranice www.jazzfest.ba. Plaćanje se vrši putem platnih kartica (MasterCard, Maestro, Visa i Visa Electron) bez dodatne provizije za kupca.
  3. Sigurnost online kupovine garantira monri koji nigdje ne pohranjuje podatke o vašim platnim karticama. Garancija usluga na monri servisu osigurana je visokim nivoom zaštite kao što je SSL i PCI DSS certifikat u komunikaciji sa bankom. Implementiran je i 3D Secure i Verified by Visa. Na svim web pristupnim mjestima je prisutna Extended SSL validacija (256-bitna enkripcija podataka).
  4. Kupac prilikom kupovine daje sljedeće podatke: ime, prezime, kontakt telefon i e-mail adresu. Jazz Fest nema uvid u kartične podatke Kupca. Jazz Fest se obavezuje štititi privatnost korisnika te privatne podatke korisnika poput e-mail adrese, telefona, imena i prezimena neće prodavati niti distribuirati niti zloupotrebljavati na neki drugi način.
  5. Ukoliko Kupac navede netačne ili lažne podatke prilikom kupovine, Kupac snosi svu odgovornost za posljedice koje zbog toga nastanu, u skladu sa zakonom. Jazz Fest ne odgovara za štetu koju Kupac nedozvoljenim ponašanjem učini trećim osobama.
  6. Kupovina je obvezujuća i ne može biti otkazana, mijenjana niti stornirana. U cijenu ulaznice je uključen PDV. Povrat novca ili zamjena ulaznica vrši se isključivo u slučaju otkazivanja koncerta. U svim ostalim slučajevima, povrat novca nije moguće izvršiti.
  7. Preporučujemo da u dvoranu dođete najkasnije 10 minuta prije početka koncerta kako biste zauzeli što bolja mjesta. Nakon početka koncerta, Jazz Fest iz tehničkih razloga neće biti u mogućnosti garantirati sjedišta posjetiocima koji kasne na koncert.
  8. Kupljene ulaznice Kupac treba preuzeti u Box Officeu festivala (La Benevolencija 14) tokom 30. i 31. okrobra (radno vrijeme od 11.00 do 19.00, nedjeljom Box Office ne radi). Ukoliko kupac ulaznice ne preuzme, Jazz Fest će smatrati da je Kupac iskoristio svoje ulaznice i za iste Kupac ne može tražiti povrat novca.
  9. Opšti uslovi poslovanja su objavljeni na internet stranici Jazz Festa.
  10. Opšti uslovi poslovanja kao i njihove izmjene i dopune stupaju na snagu trenutkom objavljivanja na internet adresi www.jazzfest.ba. Jazz Fest zadržava pravo promjene Opštih uslova poslovanja.
  11. U slučaju nesporazuma u vezi provedbe ovog Ugovora, strane se obavezuju da nastali spor pokušaju riješiti dogovorom, u suprotnom je nadležan Sud u Sarajevu.