Otvoren festivalski box office

Otvoren je box office u kojem se mogu kupiti ulaznice za sve koncerte koji će od 8. do 11. novembra biti održani u Narodnom pozorištu, Pozorištu mladih i Ateljeu Figure, u okviru Jazz Festa Sarajevo 2023.

Box office je otvoren u prostorijama Jazz Festa, na adresi La Benevolencija 14. Radno vrijeme box officea je od 11.00 do 19.00, svaki dan osim nedjelje.

Program ovogodišnjeg Jazz Festa čini 14 koncerata bosankohercegovačkih i međunarodnih muzičara, od toga tri premijere. Po prvi put cjelovečernji koncert će održati vrhunski francuski instrumentalisti, jedni od najzanimljivijih evropskih muzičara, Emile Parisien i Theo Ceccaldi čijom će svjetskom premijerom biti otvoren festival, a za prvu noć pripremljen je i poseban program Veče sa Damirom Imamovićem i premijerno predstavljanje velikog ansambla od sedam muzičara.

Ivana Đurić i Zanin Berbić po prvi put izvode repertoar sevdalinki za dvije violine i glas, norveški trio Bushman's Revenge predstavlja novi album, kao i pijanista Nitai Hershkovits, te duo Dobrila i Dorian sa repertoarom makedonske muzike.

Iz Sjedinjenih Američkih Država nastupaju Brian Marsella all-stars trio sa Trevorom Dunnom i Kennyjem Wollesenom, potom James Carter Organ Trio, kao i legendarni bubnjar Hamid Drake koji će održati koncert sa vibrafonistom Pasqualeom Mirrom. U okviru Jazz Festa Sarajevo afrička zvijezda i jedini muzičar iz Nigera nominiran za nagradu Grammy Bombino održat će koncert sa svojim triom. Festival će predstaviti i francuski trio Django violiniste Thea Ceccaldija, kao i nagrađivani austrijski Synesthetic 4. Švedski trubač Goran Kajfeš nastupa sa svojim sedmočlanim ansamblom Subtropic Arkestra a trubač Miron Rafajlović po prvi put u ulozi bendlidera na sceni Jazz Festa imat će koncert sa svojim međunarodnim kvartetom.

Festival koji su međunarodni mediji nazvali “najvećim malim festivalom na svijetu” i ove godine okuplja muzičare različitih stilova i različitih generacija predstavljajući uz vrhunsku produkciju umjetnike koje odlikuje vrhunsko muziciranje.

Ulaznice za sve programe Jazz Festa Sarajevo 2023 i dalje se mogu kupiti online. Za dodatne informacije otvorena je i info linija Jazz Festa 033 550 481.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.