Bushman's Revenge – energija rocka i sloboda jazza

Norveški jazz trio Bushman’s Revenge ove godine obilježava 20 godina rada a njihova muzika, koja je jedinstvena kombinacija energije rocka i slobode jazza, dokazuje da je bend, osnovan 2003. godine, razvio stil i vlastiti žanr.

Sa deset hvaljenih albuma, kojima su privukli pažnju publike, i više od 300 nastupa širom svijeta, Bushman's Revenge je stekao impresivnu reputaciju, a Jazzwise je komentirao da su “ludo dobri!“, dok je David Fricke iz Rolling Stonea rekao da su poput kompozicije “Interstellar Space” Johna Coltranea svirane na Marshall pojačalu.

Ove godine Bushman's Revenge dvije decenije postojanja obilježava albumom “All The Better For Seeing You” koji je objavljen u septembru ove godine. Kritika je već rekla svoje – to je remek djelo koje slavi vještinu i inovativnost Bushman's Revengea i pravi dragulj koji impresivno svjedoči vještini i kreativnosti ovog legendarnog trija.

Sa zvukom koji briše granice jazza i rocka, te inventivnim i uzbudljivim solo partijama njihov album kombinuje virtuoznost i emocionalnost, a kompozicije su istovremeno snažne i suptilne dok bend demonstrira vanrednu sposobnost improvizacije i zajedničkog sviranja.

Bushman's Revenge na Jazz Festu Sarajevo nastupa 9. novembra, a ulaznice za koncert mogu se kupiti online na linku ulaznice. Od srijede 1. novembra ulaznice za sve koncerte će biti u prodaji i u festivalskom Box Officeu (La Benevolencije 14, od 11.00 do 19.00).

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.