Damir Avdić promovira novi album u Sarajevu

Bh. kantautor sa slovenskom adresom Damir Avdić objavio je nedavno svoj osmi studijski album pod nazivom “Radikalno šik!” koji će predstaviti i u Sarajevu na koncertu 5. decembra.

Album “Apsolutno šik!” snimljen je u septembru ove godine, čini ga 10 pjesama koje ostaju u duhu prethodnih albuma – Damirovi stihovi i njegova električna gitara progovaraju o nadrealnosti koju živimo, a muzički kritičari su ga već nazvali “perfektnim albumom” čiji tekstovi staju u odbranu “zgaženih, prezrenih i odbačenih”.

Avdić će nastupiti u Sarajevskom ratnom teatru u okviru koncertne sezone Jazz Festa Sarajevo “Grlom u jagode” koja je ove godine organizirana po prvi put a predstavila je brojne međunarodne i bh. umjetnike. Sezona je počela u martu nastupom međunarodnog kvarteta Nairuz, u aprilu je koncert održao argentinsko-karipski duo Sofia Rei i JC Maillard, a u maju francusko-njemačko-tursko-bh. ansambl Insane Insan.

Nakon ljetne pauze uslijedili su koncerti beogradskog benda Fish In Oil, bh.-švicarskog muzičara Marija Batkovića, holandskog The EXa, finskog trija MOPO i Jimija Tenora, austrijskog Shake Stewa te izraelskog Quarter to Africa. Koncert 5. decembra deseti je koncert u aktuelnoj koncertnoj sezoni Jazz Festa 2019.

Avdić je svoj novi album najavio videom za pjesmu Kolone, a album se može besplatno preuzeti na Damirovom band camp profilu.

Koncert Damira Avdića se realizira kao dio programa Sarajevofesta, u saradnji sa East West Centrom.

Ulaznice po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, La Benevolencije 14. Na dan koncerta u prodaji će biti po istoj cijeni i na blagajni SARTR-a (od 18.00).

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.