Evropska premijera u Sarajevu

U ponedjeljak 30. septembra u Klubu 1 bit će održan premijerni koncert trija američke gitaristice Wendy Eisenberg. Ovim koncertom ujedno će biti označen i početak saradnje Jazz Festa Sarajevo i Kluba 1 u kojem će biti realiziran dio programa ovogodišnjeg, 23. festivalskog izdanja.

Wendy Eisenberg će nastupiti u triju sa iznimnim muzičarima. Basista Trevor Dunn sarađivao je sa muzičarima poput Mikea Pattona u bendu Mr. Bungle, te bendovima Fantomas, Melvins i mnogim drugim. Dok bubnjar Ches Smith svira u nekoliko bendova Marca Ribota i Johna Zorna.

Trio će u Sarajevu imati evropsku premijeru svog albuma The Machinic Unconscious, objavljenog koncem prošle godine. Nakon Sarajeva, Wendy Eisenberg, Trevor Dunn i Ches Smith nastupaju u Ljubljani i Beču predstavljajući ovaj album koji se našao na listi deset najboljih albuma po izboru kritičara američkog Billboarda.

Ulaznice za sarajevski koncert mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba a u prodaji će biti i u Klubu 1, sat vremena prije početka koncerta zakazanog za ponedjeljak 30. septembra u 20.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.