“Insane Insan” prvi put uživo!

Nakon godinu rada na albumu, bosansko-tursko-njemačko-francuska grupa Insane Insan spremna je za svoj prvi nastup uživo 13. maja.

Koncert koji će biti održan u SARTR-u, bit će prilika da se publici po prvi put predstavi bend u punom sastavu: Nina Gerin, Tayfun Kesgin, Thomas Crauk, Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, Mladen Tvrtković i Amar Češljar.

Oni će premijerno izvesti repertoar svog prvjenca Insanax, a na koncertu najavljuju i nastupe različitih gostiju. “Narednog ponedjeljka u SARTR-u će nam se pridružiti balerine iz udruženja Bellarte Selma Štrbo i Nadža Pušilo te još poneki specijalni tajni gost ili gošća”, najavljuje Enes Zlatar.

Insane Insane je do sada objavio dva video spota za pjesme Insane Insan i Rahat, a ove sedmice bit će objavljen i remix njihovog trećeg singla Married Man koji je radio francuski DJ, muzičar i producent DJ Click.

Ovo će biti prvi zvanični nastup ovog međunarodnog ansambla koji je u februaru objavio svoj prvi album „Insanax“, dostupan na online platformama za download i streaming.

Nastup 13. maja je dio koncertne sezone Grlom u jagode koju organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom. Ulaznice po cijeni od 15 KM u prodaji su u sistemu kupikartu.ba. Na dan koncerta ulaznice će se prodavati i na blagajni SARTR-a. Koncert počinje u 20.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.