Jazz Fest i Schenker i ove godine zajedno!

Ove godine navršilo se 10 godina saradnje Jazz Festa Sarajevo i kompanije Schenker doo, jednog od vodećih logističkih operatera na domaćem i svjetskom tržištu.

Schenker doo sponzor je međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo od 2008. godine što ovogodišnji festival čini 11. izdanjem koje podržava ova međunarodna kompanija koja pruža kompletnu logističku uslugu za potrebe festivala te na taj način doprinosi uspješnosti Jazz Festa Sarajevo.

Schenker doo je prethodnih godina osigurao dopremu najrazličitije opreme i muzičkih instrumenata potrebnih za realizaciju festivalskih koncerata, dopremajući pošiljke iz različitih dijelova Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

“Saradnja sa Jazz Festom je dinamična i izazovna i sa zadovoljstvom smo ne samo sponzor festivala već i partner u realizaciji kompleksnih logističkih zadataka”, kazao je Salko Kruho, direktor Schenkera doo.

Iza ove kompanije više je od 140 godina tradicija na svjetskom tržištu i 18 godina u Bosni i Hercegovini. Svojim klijentima Schenker doo nudi kompletnu logističko-špeditersku uslugu kroz odjele cestovnog, željezničkog, avio i pomorskog transporta, kao i odjele carinjenja i skladištenja.

Schenker doo dio je evropskog koncerna DB Schenker koji upošljava preko 72.000 ljudi, u 2.000 poslovnica i više od 150 zemalja svijeta.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.