Provedite subotu na XX1. Jazz Festu

I subotu će poput prethodnog dana na XX1. Jazz Festu Sarajevo 2017 obilježiti sedam festivalskih programa od kojih će ukupno šest biti organizirano u Festivalskom centru u Domu policije.

U 12.00, italijanski historičar Francesco Martinelli održat će predavanje o italijanskoj operi i jazzu a u 13.15 slovenački sociolog Ičo Vidmar održat će prezentaciju svoje studije o Novoj muzici u New Yorku.

Prvi koncert u subotu će biti održan u 15.00, a nastupaju bh. pjevačica Nataša Mirković, francuski multiinstrumentalista Michel Godard i američki perkusionista Jarrod Cagwin koji će u triju naziva En El Amor izvesti repertoar tradicionalnih sefardskih balada.

U 19.00 još jedan bosanskohercegovački umjetnik akordeonista Mario Batković na svom premijernom koncertu na Jazz Festu održat će solo koncert a nakon njega u 20.00 na glavnoj festivalskoj sceni predstavit će se trio Thumbscrew sa izvrsnom gitaristicom Mary Halvorson, basistom Michaelom Formanekom i bubnjarom Tomasom Fujiwarom.

Još jučer rasprodani solo koncert američkog blues gitariste Jamesa Blood Ulmera bit će održan u 22.00.

Posljednji festivalski program za danas, bit će klupski nastup makedonsko-bosanskog ansambla u Jazzbini u okviru programa Late Nite Stage.

Ulaznice za sve koncerte XX1. Jazz Festa koji će biti održani u subotu i nedjelju, osim za koncert Jamesa Blood Ulmera, i dalje se mogu kupiti u box officeu u Domu policije, u Festivalskom centru u Domu policije, od 12.00 do 23.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.