U prodaji ulaznice za prvi banjalučki koncert Jazz Festa Sarajevo

Od danas su u prodaji ulaznice za koncert ansambla Axiom Dejana Terzića koji će u Banjaluci nastupiti 7. novembra, u dvorani Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Dejan Terzić kojem će ovo biti prvi nastup u rodnom gradu, svirat će posljednjeg dana XX1. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo u Domu policije u Sarajevu, a Jazz Fest Sarajevo će 7. novembra po prvi put predstaviti jedan od svojih programa u gradu na Vrbasu i to upravo koncertom rođenog Banjalučanina, jednog od međunarodno najuspješnijih jazz muzičara iz Bosne i Hercegovine.

Koncert ansambla Axiom planiran je za 20.00, a Banjalučanima će se predstaviti vrhunski muzičari sa zavidnim međunarodnim karijerama: američki saksofonista Chris Speed, britanski basista Phil Donkin, bubnjar Dejan Terzić i pijanista Bojan Zulfikarpašić. Oni će predstaviti svoj aktuelni album Prometheus.

Ulaznice po cijeni od 12 KM mogu se kupiti u Narodnom pozorištu Republike Srpske svakim radnim danom od 8.00 do 20.00 i vikendom od 17.00 do 20.00.

Prvi banjalučki koncert Jazz Festa Sarajevo ova organizacija realizira zajedno sa Narodnim pozorištem RS, a uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i Goethe Instituta.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.