“Jazzman” vinarije Gentille u čast 20. Jazz Festa

Jazzman – novi je proizvod Gentille Vinarije kreiran povodom 20. Jazz Festa Sarajevo 2016, čime se obilježava početak partnerske saradnje Gentillea i Jazz Festa.

Jazzman, pure white brandy, u limitiranoj seriji, dvostruko je destiliran 10. oktobra 2008. godine, sedam godina je odležao u staklenim bačvama, a flaširan je 10. oktobra 2015. godine čime se svrstava u X.O. (extra old) kategoriju brandyja.

Na etiketi Jazzmana nalazi se i XX iz logotipa ovogodišnjeg festivala koji označava 20. godišnjicu Jazz Festa, a na večerašnjem otvaranju festivala, Gentille je osigurao i piće dobrodošlice za posjetioce koncerta Bugge Wesseltoft's New Conception of Jazz koji će u 20.00 sati otvoriti ovogodišnje izdanje festivala, zato vas pozivamo da na koncert u Bosanski kulturni centar dođete 30 minuta ranije kako biste degustirali vrhunska vina Gentille Vinarije.

Gentille Vinarija, osnovana 2007. godine, proizvodi vina i brandy isključivo od autohtonih hercegovačkih sorti grožđa, a saradnja sa Jazz Festom započela je ove godine nastavljajući tradiciju Gentillea da podržava važne kulturne događaje u Bosni i Hercegovini.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.