Taksim Trio – po drugi put na Jazz Festu

Taksim Trio, turski ansambl virtuoznih muzičara, na 20. Jazz Festu Sarajevo predstavit će svoj aktuelni album i publiku odvesti u muzičku avanturu koja je primamljiv spoj njihovog standardnog repertoara i flamenka.

Ovaj je trio prije četiri godine otvorio 16. Jazz Fest, po prvi put predstavljajući se u ovom dijelu svijeta, uslijedili su brojni nastupi a nova muzička odiseja odvela ih je u Andaluziju dajući novu dimenziju njihovoj muzici.

Husnu Senlendirici svira klarinet i balaban, Ismail Tuncbilek balamu, a Aytas Dogan kanun, stvarajući zadivljujuće muzičke pejzaže uz zapanjujuće virtuozne solo partije, donoseći orijentalni zvuk koji je u isto vrijeme i drevan i savremen.

Ulaznice za koncert, koji će biti održan 3. novembra u Bosanskom kulturnom centru, mogu se po pretprodajnim cijenama kupiti na ovom linku ili rezervirati na ovom linku. Ulaznica za Taksim Trio vrijedi i za koncert dueta Inside Out, trubača Markusa Stockhausena i pijaniste Floriana Webera koji će biti održan isti dan u BKC-u.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.