Uri Caine Trio: Calibrated Thickness

Američki pijanista i kompozitor Uri Caine objavio je novi album pod nazivom Calibrated Thickness, kojeg je snimio sa svojim novim triom kojeg čine bubnjar Clarence Penn i kontrabasista Mark Helias.

Calibrated Thickness donosi 15 originalnih kompozicija Urija Cainea, koje će sa Pennom i Heliasom večeras premijerno predstaviti u njujorškom Smalls Clubu, na promociji ovog izdanja. Njihov nastup možete pratiti putem live streama na ovom linku, od 19.30, po američkom vremenu.

Caine, Penn i Helias će novi album promovirati na evropskoj turneji tokom oktobra  mjeseca kada će održati koncerte u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Nizozemskoj.

Uri Caine Trio ćemo slušati 4. novembra na 20. Jazz Festu Sarajevo, gdje će nastupiti kao jedan od 12 ansambala u okviru programa John Zorn’s Bagatelles Marathona. Publika Jazz Festa već je imala priliku slušati Marka Heliasa i to 2006. godine kada je nastupio kao član ansambla Underground Dejana Terzića na otvaranju 10. Jazz Festa.

Ulaznice za John Zorn’s Bagatelles Marathon Sarajevo kao i ostale koncerte ovogodišnjeg Jazz Festa, po posebnim, “friendly” cijenama, možete kupiti na linku ulaznice.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.