Tzadik pop-up store u Sarajevu

Tokom 20. Jazz Festa Sarajevo 2016 bit će organiziran pop-up store njujorške izdavačke kuće Tzadik.

U prodaji će biti sva Tzadikova izdanja CD-ova i LP-eva Johna Zorna. S obzirom da se radi o više od 200 izdanja, albumi će biti dostupni u limitiranom broju primjeraka, od 3 do 10.

Kako biste svoj CD ili LP osigurali na vrijeme, moguće je izvršiti rezervaciju izdanja koje želite kupiti. Listu svih albuma koja će biti dostupna u sarajevskom Tzadik pop-up storeu, možete preuzeti na ovom linku, a vašu rezervaciju možete poslati na [email protected].

Tzadik je izdavačka kuća koju je 1995. godine osnovao John Zorn koji je i izvršni producent Tzadikovih izdanja. U proteklih 20 godina Tzadik je objavio neka od najboljih izdanja eksperimentalne i avangardne muzike, predstavljajući savremene kompozitore-muzičare iz cijelog svijeta.

Prvi Tzadikov artista koji je nastupao na Jazz Festu bio je Anthony Coleman koji je 1999. godine nastupio na 3. Jazz Festu predstavljajući svoj trio Sephardic Tinge sa basistom Benom Streetom i bubnjarom Michaelom Sarinom, a ove godine, na 20. Jazz Festu u okviru programa John Zorn’s Bagatelles Marathon Sarajevo, 4. novembra, nastupit će Zorn zajedno sa još 25 muzičara koji čitav niz godina uspješno objavljuju za ovu kultnu izdavačku kuću i prvaci su znamenite njujorške downtown scene.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.