Danas na Jazz Festu: Al Di Meola

U Bosanskom kulturnom centru u 20.30 u okviru programa 19. Jazz Festa Sarajevo 2015,  nastupit će američki gitarista Al Di Meola koji će u triju sa italijanskim gitaristom Peom Alfonsijem i mađarskim bubnjarom Peterom Kaszasom u akustičnoj verziji izvesti repertoar sa svog aktuelnog albuma Elysium, ali i kompozicije sa ranijih albuma.

U 22.00 u klubu Monument nastavlja se Late Nite Stage, klupski program ovogodišnjeg festivala. Bosanskohercegovačkim muzičarima, gitaristi Dini Šukalu, pijanisti Adisu Sirbubalu, basisti Edvinu Hadžiću i bubnjaru Amaru Češljaru pridružit će se gosti solisti, makedonski saksofonista i trubač Kiril Kuzmanov i Trajče Velkov.

Uaznice za Di Meolin koncert su rasprodane prije dvije sedmice, a u festivalskom box officeu u Bosanskom kulturnom centru i dalje se mogu kupiti double bill ulaznice za naredne dvije večeri koje posjetiocima Jazz Festa omogućavaju da tokom jedne večeri uživaju u dva koncerta – u petak u koncertima Arve Henriksena i Christiana Fennesza te ansambla poljskog trubača Tomasza Stanka, a u subotu u koncertima kvarteta Vladimira Kostadinovića a kasnije i Kurta Ellinga koji će predstaviti album Passion World.

Također, u prodaji su i ulaznice za koncert koji će u nedjelju 8. novembra zatvoriti festival, koncert Edgar Tones & The Su'sis with Big Band. Box office Jazz Festa u BKC-u radi svaki dan od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.