Plesna zabava Jasona Morana na Jazz Festu

U srijedu, drugog dana 19. Jazz Festa, u 20.30 na glavnoj sceni Bosanskog kulturnog centra nastupa američki pijanista Jason Moran sa aktuelnim projektom Fats Waller Dance Party posvećenim pijanisti, kompozitoru, pjevaču i zabavljaču Fatsu Walleru čije su inovacije utkane u temelje ne samo jazza već i popularne muzike uopšte.

Ovaj projekat je nastao prije četiri godine, album je snimljen 2014. godine kada je nominiran i za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg instrumentalnog jazz albuma.

Jason Moran je dobitnik brojnih nagrada, magazin Rolling Stone proglasio ga je najprovokativnijim promišljateljem savremenog jazza, a za izniman dosadašnji rad dobitnik je prestižne nagrade “Genius” Fondacije MacArthur.

“Bit će to zabava i prilika za opuštanje”, kazao je Moran najavljujući koncert u Sarajevu i napominjući kako muzika Fatsa Wallera uzbudljivo djeluje na ljude nudeći im priliku da na trenutak zaborave brige haotične svakodnevnice.

U 22.00 u klubu Monument, Late Nite Stage 19. Jazz Festa predstavit će home band koji čine bosanskohercegovački muzičari čiji će specijalni gost biti makedonski trubač Trajče Velkov.

Ulaznice za koncert Jasona Morana mogu se kupiti u Bosanskom kultunom centru od 12.00, a za Late Nite Stage u klubu Monument prije početka koncerta.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.