Dvije “double bill” večeri na Jazz Festu

Od 3. do 8. novembra Jazz Fest će u Sarajevu okupiti značajna muzička imena koja će predstaviti svoje aktuelne ansamble i albume, čineći Sarajevo važnom destinacijom na mapi evropskih jazz festivala.

Osim što je Jazz Fest u pretprodaji omogućio niže cijene ulaznica za koncerte glavne festivalske scene, i ove godine festival omogućava svojoj publici da uživaju u dva koncerta za cijenu jednog kupovinom popularnih “double bill” ulaznica.

Double bill ulaznica za petak, 6. novembra, omogućava posjetiocima Jazz Festa da prisustvuju koncertu čuvenog poljskog trubača Tomasza Stanka i njegove nove grupe sa američkom ritam sekcijom, ali i koncertu norveško-austrijskog dueta Arvea Henriksena i Christiana Fennesza, koji će biti održani u Bosanskom kulturnom centru.

I ulaznica za subotnji program u BKC-u je double bill koji posjetiocima koncerta američkog vokaliste i dobitnika nagrade Grammy Kurta Ellinga omogućava da prisustvuju i koncertu internacionalnog kvarteta Vladimira Kostadinovića.

Double bill ulaznice, kompleti ulaznica za sve koncerte glavne festivalske scene, ali i pojedinačne ulaznice, i dalje se mogu kupiti ili rezervirati na ovom linku.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.