Novi projekat Vlade Džihana na Jazz Festu

Ovogodišnji, 19. po redu međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2015 koji će biti održan od 3. do 8. novembra predstavit će i aktuelni projekat bosanskohercegovačkog umjetnika Vlade Džihana.

Sarajlija koji živi na relaciji Beč-Berlin, svjetskoj javnosti je poznat kao član uspješnog dvojca dZihan & Kamien, prije više od deceniju predstavili su zajednički projekat Gran Riserva koji je donio zanimljivu kombinaciju jazza i elektronike, a novim projektom Džihan je otišao korak dalje predstavljajući, kako sam kaže, uzbudljiv “sudar jazza i elektronike, istinsku muziku za dušu”.

Pod pseudonimom Edgar Tones i zajedno sa pjevačicama iz trija The Su’sis i ansamblom, Džihan publici nudi plesnu muziku koja vraća u dvadesete godine prošlog stoljeća, evocirajući blistave glamurozne zabave praćene šampanjcem i zvukovima klavira i saksofona. Sofisticirano, a u isto vrijeme i pomalo divlje, emotivno ali i odvažno, klasično ali sa daškom elektronike, u najkraćem opisuje muziku koju prati i odgovarajući scenski nastup.

Na sceni Bosanskog kulturnog centra, 8. novembra sedmočlanom ansamblu Edgar Tones & The Su’sis će se pridružiti i 10-člana brass sekcija koju će činiti profesionalni muzičari i polaznici programa Music Meeting, a koju će predvoditi beogradski trubač Marko Đorđević. Regionalni edukativni program Music Meeting ove godine Jazz Fest organizira po četvrti put a okupit će mlade muzičare i studente muzike iz cijele regije. Uskoro će biti objavljen cjelokupan program festivala kao i poziv za prijavu na predstojeći Music Meeting.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.