The Bad Plus snimio album sa Joshuom Redmanom

Basista Reid Anderson, pijanista Ethan Iverson i bubnjar  David King, članovi  trija The Bad Plus, najavili su novi album kojeg su snimili sa saksofonistom Joshuom Redmanom.

Njihova saradnja započela je 2011. godine tokom zajedničkih nastupa u njujorškom klubu Blue Note, nakon čega su uslijedili i zajednički koncerti na festivalima poput onog održanog 2012. godine na najvećem evropskom jazz festivalu North Sea. Tada su izveli i jednu od kompozicija koja će se naći na novom albumu Silence Is The Question.

“Saradnja mi je omogućila istraživanje nove sfere vlastitog sviranja i muzičkog naslijeđa kojem nikad do sada nisam pristupio na sličan način ni sa jednim drugim sastavom. Avantura sa The Bad Plusom pomjerila mi je granice i približila me vlastitoj suštini”, izjavio je Redman.

Naša publika imala je priliku Joshuu Redmana slušati i gledati na 11. Jazz Festu Sarajevo 2007. godine kada je nastupio u triju sa kontrabasistom Omerom Avitalom i bubnjarom Gregom Hutchinsonom dok je The Bad Plus nastupio na sarajevskom festivalu 2012. godine.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.