Gregory Porter nastavlja osvajati Evropu

Jedan od najtraženijih jazz vokalista na muzičkoj sceni Gregory Porter, koji će otvoriti ovogodišnji 18. Jazz Fest Sarajevo koncertom u Bosanskom kulturnom centru, nalazi se na kraćoj francuskoj turneji na kojoj promovira aktuelni album Liquid Spirit, za koji je dobio nagradu Grammy u kategoriji najboljeg vokalnog jazz albuma.

O sve većoj popularnosti ovog umjetnika u Evropi svjedoče brojni koncerti i saradnje sa različitim umjetnicima. Nakon nedavnog nastupa na iTunes festivalu u Londonu, u medijima su osvanuli napisi o “novom kralju jazza”, a prije nekoliko dana oduševio je gostujući u jednoj od najgledanijih emisija BBC-a zajedno sa Jamiejem Cullumom na čijem novom albumu izvode klasik Nine Simone, Don't Let Me Be Misunderstood.

Porter gostuje i na albumu njemačkog trubača Tilla Bronnera The Movie Album objavljenom prošlog mjeseca, na kojem izvodi također standard Stand By Me. Pjesme Gregoryja Portera su i na set listama DJ-eva i producenata uključujući Ludovic Navarra aka St. Germaina.

Na izvanredan prijem ovaj vokalista nailazi i među američkim umjetnicima. Na koncertu koji je ovog ljeta održao na jazz festivalu u Copenhagenu, Porteru se na sceni pridružio Stevie Wonder koji nije krio oduševljenje talentom i izvedbom američkog vokaliste, a o iznimnom glasu ovog pjevača, oglasila se i jazz pjevačica Cassandra Wilson: “On je nevjerovatan talenat, sa nevjerovatnom karijerom”, kazala je.

Ulaznice za koncert Gregoryja Portera koji će biti održan 4. novembra u BKC-u, možete rezervirati po 20% nižim cijenama na ovom linku.

Pogledajte video spot za posljednji single sa albuma Liquid Spirit.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.