Novi album Joséa Jamesa

Američki kantautor José James objavio je novi album While You Were Sleeping.

Njegov peti studijski uradak na tržištu se našao pod markicom Blue Notea kao i njegov prethodni CD No Beginning No End kojim je privukao pažnju međunarodne publike.

“Ovaj album je spoj svega što volim u muzici od savremenih umjetnika poput Franka Oceana, Jamesa Blakea i Junipa“, kaže James, “pa do muzičara koji su pomijerali granice poznatog poput Nirvane, Radioheada i Madliba. Također je i ljubavno pismo noćima provedenim u klubovima istočnog Londona poput Plastic Peoplea i Carga gdje sam pratio razvoj novih pokreta u elektronskoj muzici.”

While You Were Sleeping donosi 12 kompozicija, od čega 11 autorskih snimljenih sa klavijaturistom Krisom Bowersom, bassistom Solomonom Dorseyjem, bubnjarom Richardom Spavenom i novim gitaristom Bradom Allenom Williamsom, te  Al Greenovu kompoziciju Simply Beautiful u čijoj je izvedbi sudjelovao i trubač Takuya Kuroda.

José James će tokom jula održati nekoliko promotivnih koncerata za evropsku publiku koja će repertoar novog albuma moći čuti na koncertima u Irskoj, Velikoj Britaniji, Španiji i Portugalu.

Poslušajte kompoziciju Angel sa aktuenog albuma.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.