Program za subotu 9. novembar

U subotu će 17. Jazz Fest Sarajevo predstaviti tri zanimljiva programa.

U 19.00 u Pozorištu mladih nastupit će trio Marca Ducreta, samoukog gitariste koji je na sceni prisutan gotovo četiri decenije. Ducret je sklon muzičkim eksperimentima, pri tome iznimno karizmatičan i neobično ekspresivan na sceni, te je svaki njegov nastup uzbudljiv a publiku vodi na neočekivana muzička putovanja.

Ulaznice za koncert Marc Ducret Trija mogu se kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru od 12.00 ili u Pozorištu mladih pola sata prije početka koncerta.

A ulaznice za koncert ansambla Halka koji će uslijediti u 21.00 u Bosanskom kulturnom centru, rasprodate su još jučer. Postoji mogućnost da manji broj ulaznica bude dostupan neposredno pred početak koncerta s obzirom da je određeni broj ulaznica prethodno rezerviran od posjetilaca koji dolaze iz drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Halka će nastupiti u okviru Jazz Festovog programa Next Generation kojim festival duži niz godina predstavlja bosanskohercegovačke muzičke projekte bazirane na tradicionalnoj muzici. Do sada su nastupali Damir Imamović, Amira Medunjanin te Arkul, a ove godine predstavljamo Halku – novu sevdah senzaciju na domaćoj sceni.

U klubu Monument i večeras u 23.00 je nastup trubača Mirona Rafajlovića i njegovog kvinteta nakon čega slijedi jam session.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.