Hamilton de Holanda promovira novi album

Nakon brojnih koncerata koje će tokom septembra i oktobra održati u rodnom Brazilu, Hamilton de Holanda nakratko se vraća u Evropu gdje će nastupati u Belgiji, Francuskoj i Bosni i Hercegovini.

Ovaj virtuozni svirač bandolina, tradicionalnog 10-žičnog brazilskog instrumenta,  sa svojim triom kojeg čine i perkusionista Thiago Serrinha i kontrabasista André Vasconcellos objavio je krajem proljeća novi album.

Virtuozan, sjajan i jedinstven su samo neki od često korištenih epiteta kojima se opisuje De Holanda, njegove kompozicije i emotivni nastupi. Sjajna sviračka tehnika, brazilski temperament koji se ne može ignorirati te muzička svestranost već godinama oduzimaju dah ljubiteljima De Holandinih izvedbi.

Album Hamilton de Holanda Trija donosi repertoar od 12 kompozicija koji predstavlja kombinaciju intimnosti i intenzivnih emocija koje su odlika De Holandinih solo partija i entuzijazma i radosti koji publiku oduševljavaju u izvedbama njegovog kvinteta.

Bosanskohercegovačka publika imat će priliku uživati u solo nastupu Hamiltona de Holande u Pozorištu mladih na ovogodišnjem Jazz Festu. Ulaznice za koncert najavljen za 7. novembar mogu se rezervirati već sada na linku ulaznice, a u međuvremenu pogledajte prošlogodišnji nastup ovog brazilskog umjetnika na talijanskom festivalu Jazz in Campo.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.