Kolekcija od 34 albuma

Columbia/Legacy Recordings će 12. novembra objaviti box set od 34 CD-a pod nazivom Herbie Hancock: The Complete Columbia Album Collection 1972-1988.

CD box u luksuznom tvrdom pakovanju sa poklopcem će sadržati cjelokupan  katalog pijaniste Herbieja Hancocka objavljen za Columbia Records i CBS/Sony Japan – 32 albuma na 34 CD-a među kojim su Sunlight, Magic Windows i Lite Me Up, albumi koji nikada nisu bili objavljeni u SAD-u te albumi koji se već godinama ne mogu naći na tržištu u redovnoj prodaji.

Albumi dolaze u mini replikama originalnih LP izdanja sa originalnim naslovnicama.

Pored CD-ova, set sadrži i knjigu, specijalno izdanje koje na 200 strana donosi najopširniji ikad objavljen pregled diskografije, sa detaljnim informacijama o muzičarima i instrumentima koje su svirali, podacima sa snimanja (datumima, imenima producenata, inžinjera zvuka i ostalog osoblja koje je radilo na pjesmama i albumima, nazivima studija u kojim su albumi snimani i drugim tehničkim podacima),  informacijama o plasmanu albuma na Billboardovim top ljestvicama, te pregled Hancockove diskografije objavljene prije i nakon tzv. Columbia ere.

Knjiga također sadrži desetine rijetkih fotografija i popis više od 60 instrumenata koje su Hancock i njegovi muzičari svirali tokom snimanja albuma iz spomenutog box seta, kojeg je već sada moguće rezervisati putem Amazona.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.