Remasterizirano izdanje albuma Afro Blue Impressions

Krajem augusta bit će objavljeno remasterizirano izdanje live albuma Afro Blue Impressions američkog saksofoniste i kompozitora Johna Coltranea.

Originalno izdanje objavljeno je 1977. godine za Pablo Records, a reizdanjem će biti obilježena 40. godišnjica znamenite izdavačke kuće Normana Granza, producenta i osnivača izdavačkih kuća Clef, Norgan, Down Home, Verve i Pablo Records.

Remasterizirano izdanje visoke rezolucije imat će devet originalnih kompozicija snimljenih na koncertima u Štokholmu i Berlinu 1963. godine. Coltrane je nastupao sa pijanistom McCoyem Tynerom, kontrabasistom Jimmyjem Garrisonom i bubnjarem Elvinom Jonesom, a novo će izdanje uključiti i tri do sada neobjavljene kompozicije: Naima, I Want To Talk About You i My Favorite Things, snimljene također u Štokholmu.

Originalni album iz 1977. godine objavljen je na dva LP-a, a remasterizirano izdanje sa novim bilješkama o albumu i tri bonus pjesme bit će objavljen na dva CD-a.  Poslušajte kompoziciju My Favorite Things snimljenu 1963. godine, objavljenu na live albumu Afro Blue Impressions 1977. godine.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.