Prilika za mlade talentirane muzičare

Izdavačka kuća Blue Note i internet platforma ArtistShare udružile su se u zajedničkom projektu čiji je cilj omogućiti mladim i talentiranim umjetnicima da objave svoja prva CD izdanja.

Blue Note će vršiti odabir muzičara, objaviti albume prvjence i sudjelovati u promotivnoj kampanji, dok će ArtistShare ponuditi platformu za sufinansiranje projekata. Muzičari zadržavaju ekskluzivno vlasništvo nad snimljenim materijalom, a otvara im se i mogućnost eventualne buduće saradnje sa Blue Note Recordsom.

Izdavačka kuća Blue Note postoji od 1939. godine, zaslužna je za albume legendarnih umjetnika poput Johna Coltranea, Theloniousa Monka i Arta Blakeya, a među aktuelnim muzičarima čije albume objavljuje su Wayne Shorter, Joe Lovano, Jason Moran, Terence Blanchard, Robert Glasper, Norah Jones, Gregory Porter, Robert Randolph i José James.

Internet platforma ArtistShare utemeljena je 2003. godine kako bi neafirmisanim muzičarima pružila priliku da objave svoje prve albume uz pomoć donacija. Među muzičarima koji su svoje prvjence objavili na ovaj način su Jim Hall, The Clayton Brothers, Chris Potter, Maria Schneider i Ryan Truesdell.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.