Prvo međunarodno online jazz takmičenje

Made in New York naziv je prvog online jazz takmičenja čiji je cilj omogućiti muzičarima iz cijelog svijeta, bez obzira na njihovu geografsku udaljenost od New Yorka, da pokažu i dokažu svoj talenat pred vrhunskim američkim muzičarima.

Dovoljno je da postavite i prijavite svoj video u jednu od sedam kategorija a odluka o pobjedniku bit će donesena u novembru 2013. godine. O pobjedniku će odlučivati bubnjar Lanny White, trubač Randy Brecker i saksofonista Joe Lovano.

Pobjednik takmičenja osvaja novčanu nagradu i plaćene putne troškove i troškove boravka u New Yorku, gdje će nastupiti u glavnom programu Made in New York Jazz Festivala sa istaknutim jazz muzičarima.

Još jedna zanimljivost je da će u finale ući i umjetnik sa najvećim brojem glasova publike, te je i to prilika da date svoj glas za nekog od muzičara koji su do sada prijavili svoje radove na stranici www.madeinnyjazz.com.

Do sada nije prijavljen niti jedan rad iz Bosne i Hercegovine, a prijavljeni su radovi muzičara iz Austrije, Srbije, Makedonije, Bjelorusije, Hrvatske, Francuske, Crne Gore, Poljske, Portugala, Južne Koreje, Rusije, Sjedinjenih Država i Armenije.

U trenutku pisanja ove vijesti na prvom mjestu, prema glasovima publike, nalazio se bend Letečki pekinezeri iz Makedonije, na drugom mjestu je Vasil Hadžimanov Bend a na trećem hrvatska vokalistica Astrid u pratnji trija kojeg čine pijanista Matija Dedić, basista Zvonimir Šestak i bubnjar Kruno Levačić.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.