The Bad Plus na evropskoj turneji

Američki trio The Bad Plus održat će ove jeseni seriju koncerata u evropskim dvoranama i na festivalima predstavljajući svoj novi album Made Possible, a 31. oktobra slušat ćemo ih i u Sarajevu, u okviru 16. Jazz Festa.

Turneju započinju 23. oktobra u Londonu u legendarnom jazz klubu Ronnie Scott's, gdje će nastupati dvije večeri zaredom. Nakon toga, slušat će ih nizozemska publika u amsterdamskoj dvorani Bimhuis, u kojoj godišnje u prosjeku bude održano 300 koncerata savremene, žanrovski raznosvrne muzike.

Prije Sarajeva uslijedit će Berlin, a nakon Sarajeva Minhen, Luksemburg i Pariz. U Parizu će održati tri koncerta u jednom od najznačajnijih pariških jazz klubova, znamenitom Le Duc des Lombard.

Pijanista Ethan Iverson, kontrabasista Reid Anderson i bubnjar Dave King, ili kako ih kritičari vole nazvati ”akustični jazz trio budućnosti”, na evropskoj turneji predstavlja repertoar albuma Made Possible kojeg čine njihove autorske kompozicije, a na koncertima će izvoditi i obrade popularnih kompozicija poput Nirvaninog Smells Like Teen Spirit.

Poslušajte!

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.