Uskoro novi DVD Badi Assad

Badi Assad uskoro objavljuje novi DVD na kojem će biti objavljeni snimci koncerata održanih u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Povod objavljivanja ovog izdanja je 20. godišnjica karijere brazilske vokalistice, gitaristice i perkusionistice čiji počeci se vežu za sredinu osamdesetih proteklog stoljeća kada je proglašena najboljim brazilskim gitaristom, nakon čega je uslijedio i prvi album.

Naredne dvije decenije obilježili su nastupi širom svijeta, saradnje sa znamenitim umjetnicima poput Pata Mathenyja, Larryja Coryella i Johna Abercrombieja te albumi koji predstavljaju razvoj njenog eklektičnog stila koji je mješavina popa i jazza sa etno elementima.

Spomenuti nosač zvuka i slike bit će treći DVD ove umjetnice nakon DVD-a Badi Assad iz 2010. godine i DVD-a Three Guitars snimljenog 2004. godine sa Larryjem Coryellom i Johnom Abercrombiejem. Abercrombieja je bh. publika imala priliku slušati na prošlogodišnjem Jazz Festu kada se predstavio sa svojim kvartetom, dok ćemo Coryella gledati 1. novembra kada će nastupiti kao član ansambla Miles Smiles. Dan ranije u Bosanskom kulturnom centru očekuje nas koncert Badi Assad.

Pogledajte dio nastupa spomenutog trojca održanog na jazz festivalu u Montrealu.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.