Flamenko pijanista nastupa u BiH

David Pena Dorantes, španski flamenko pijanista gostovat će prvi put u Bosni i Hercegovini i održati dva koncerta na kojima će predstaviti svoj aktuelni projekat Sin Muros!

Dorantes spaja tradicionalnu muziku Španije sa elementima jazza, brazilske i keltske muzike, a svakim svojim nastupom, publiku vodi na jedinstveno muzičko putovanje Andaluzijom. Ovog će pijanistu na koncertima u Bosni i Hercegovini pratiti njegov šestočlani ansambl kojeg čini i flamenko plesačica. “U pratnji odličnih muzičara Dorantes dokazuje da klavir može parirati emotivnom naboju flamenko gitare”, napisano je u jednom osvrtu na koncertni nastup Dorantesa.

Koncert u Mostaru bit će održan 29. marta u povodu otvaranja Španskog trga i posjete španskog kralja Juana Carlosa gradu na Neretvi. Koncert je zakazan za 20.00 u dvorani Hercega Stjepana Kosače. Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cijeni od 10 KM tokom srijede i četvrtka.

Drugi koncert Dorantes će održati u subotu 31. marta u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Početak koncerta je u 20.00, a ulaznice po cijeni od 15 KM prodavat će se u petak i subotu na blagajni BKC-a.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.