“Radio Music Society”

Heads Up International 20. marta objavljuje novi album Esperanze Spalding “Radio Music Society”.

Svaka od 11 pjesama na albumu bit će praćena konceptualnim  video spotom koji odražava inspiraciju i priču koja se krije iza pjesme. Snimani na različitim lokacijama u New Yorku, Barceloni i Portlandu, filmovi će biti dostupni kupcima albuma ili u DVD verziji ili putem interneta za download.

Pored njenih dugogodišnjih partnera saksofoniste Joea Lavana, klavijaturiste Lea Genovesea i bubnjarke Terri Lyne Carrington, na albumu gostuju gitaristi Jef Lee Johnson i Lionel Loueke, bubnjari Jack DeJohnette i Billy Hart, te niz vokalista uključujući Algebru Bessett, Lalah  Hathaway, Gretchen Parlato, Leni Stern i Beccu Stevens; hip-hoper Q-Tip (koji i producira dvije kompozicije), te dvoje muzičara iz Portlanda Janice Scroggins i Dr. Thara Memory koja je bila Esperanzin mentor u mladosti.

Na četiri pjesme gostuje duvačka sekcija American Music Programa, mladi big band sastavljen od muzičara dobi od 12 do 18 godina kojeg vodi Esperanzin dugogodišnji mentor Dr. Memory, koja je uradila i aranžmane za duvačke sekcije.

Ovo je album od kojeg publika i kritika očekuje mnogo imajući u vidu da je njezin prethodni album dosegao prvo mjesto Billboard Contemporary Jazz top liste. Spomenut ćemo i njezin posljednji uspjeh iz februara ove godine – Spaldingova je prvi jazz muzičar koji je dobio nagradu Grammy u kategoriji najboljeg novog umjetnika.

Pogledajte video za pjesmu Black Gold sa novog albuma Esperanze Spalding.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.