U petak na Jazz Festu

U petak će na programu festivala biti dva programa: koncert Kudsi Erguner Trija u BKC-u i koncert Stiana Westerhusa u Pozorištu mladih.

Turski instrumentalista Kudsi Erguner  jedan je od najvećih živućih majstora neja, već više od tri decenije izučava klasičnu sufijsku muziku i filozofiju, a osamdestih godina u Parizu je osnovao Mevlana Institut.

Ovaj iznimni instrumentalista i kompozitor u triju sarađuje sa još jednim virtuoznim instrumentalistom i autentičnim autorom, kontrabasistom Renaud Garcia-Fonsom kojeg  nazivaju i “Paganinijem kontrabasa”. Njima će se u triju pridružiti i francuski perkusionista Bruno Cauillat a koncert Kudsi Erguner Trija možete pogledati u Bosanskom kutlurnom centru u 20.00.

Istu večer u 22.00 u Pozorištu mladih predstavljamo Stiana Westerhusa, mladog norveškog umjetnika čije ime postaje sve značajnije na norveškoj i evropskoj muzičkoj sceni.

Ulaznice za sve festivalske programe možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.