Program 2. novembra

Drugog dana 15. Jazz Festa Sarajevo 2011, u srijedu 2. novembra na sceni Bosanskog kulturnog centra bit će održana dva iznimna programa.

U 20.00 britanski kontrabasista Dave Holland i španski gitarista Pepe Habichuela predstavit će svoj aktuelni projekat Hands. Riječ je o dvojici muzičara koje s pravom nazivaju istinskim velikanima današnje muzičke scene. Holland je trostruki dobitnik Grammyja, koji je proteklih 50 godina scenu dijelio sa najvećim imenima jazza poput Milesa Davisa, Stena Getza, Pata Methenyja, Herbieja Hancocka, dok je Habichuela jedan od najreprezentativnijih predstavnika flamenca danas. Gost ovog flamenco kvinteta je mladi gitarista Josemi Carmona.

Istu večer u 22.15 u Bosanskom kulturnom centru očekuje nas nastup koji pršti energijom a koji je fuzija elemenata jazza, bluesa i rocka. Super Trio čine kultni muzičari uz čija imena mogu stajati samo superlativi: gitarista Scott Henderson, basista Jeff Berlin i bubnjar Dennis Chambers heroji su mnogih mladih muzičara, a njihove bogate karijere rezultat su iznimnog talenta.

Ovaj trio donosi donosi furiozna tempa i vrhunsku tehniku u muzici koja na izvrstan način kombinira različite muzičke stilove stvarajući jednu novu visokoenergetsku muziku.

Ulaznice za večerašnje i ostale koncerte Jazz Festa možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12.00 do 22.00.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.