Večeras počinje 15. Jazz Fest!

Večeras u 20.00 koncertom basiste i pjevača Richarda Bone na sceni Bosanskog kulturnog centra bit će otvoren 15. Jazz Fest Sarajevo 2011.

Ovaj vanredni muzičar i očaravajući vokalista, jedan je od najcjenjenijih basista našeg vremena. Radi se o umjetniku koji je iz malog sela na istoku Kameruna došao do nominacije za Grammy i velikih koncertnih pozornica širom svijeta, dijeleći ih sa muzičkim velikanima poput Salifa Keite, Didiera Lockwooda, Mikea Sterna, Pata Methenyja ili Joea Zawinula.

Prvog dana 15. Jazz Festa na sceni BKC-a nakon Richarda Bone, u 22.15, predstavit će se i slavni The Rosenberg Trio.

Ovaj ansambl postao je sinonim za jazz manouche ili gypsy jazz. Svojim vještim i nadahnutim interpretacijama The Rosenberg Trio nastavlja tradiciju posebne tehnike jazza, sa romskim temperamentom i neodoljivim swingom, koju je utemeljio čuveni Django Reinhardt.

Ovogodišnji Jazz Fest, kao svojevrsni praznik umjetničke muzike u Sarajevu trajat će do 6. novembra a tokom festivala predstavit će program koji nudi pregled aktuelne muzičke scene danas.

Ulaznice za sve festivalske programe možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12.00 do 22.00

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.