43. jazz festival u Barceloni

Internacionalni jazz festival Voll-Damm Barcelona, koji se održava u prijestolnici Katalonije po 43. put, trajaće čitavih četrdeset dana – od 20. oktobra do 1. decembra. Festival će predstaviti preko 60 koncerata, sa nizom izvođača – afirmiranih i mladih talenata, iz raznih dijelova svijeta.

Na festivalu će između ostalih nastupiti Pat Metheny u triju sa Larryjem Grenadierom i Billom Stewartom, Dave Holland i Pepe Habichuela, Joshua Redman i Brad Mehldau, Ryuichi Sakamoto, Tigran Hamasyan Trio, Buena Vista Social Club i Omara Portuondo, Paolo Conte, te veliki broj drugih renomiranih umjetnika iz svijeta jazza, savremene umjetničke i eksperimentalne, elektroničke, te world muzike.

Festival će također sedam dana, od 7-14. novembra, posvetiti isključivo talijanskim jazz muzičarima, od kojih će svoje umijeće pokazati Danilo Rea i Flavio Boltro, Gabriele Mirabassi Trio, Omar Sosa i Paolo Fresu, Giovanni Guidi i Gianluca Petrella, Enrico Rava Tribe, i Stefano Bollani.

Ovim velikim i značajnim festivalom Barcelona još jednom pokazuje da je definitivno jedno od onih mjesta u svijetu u kojem je jazz itekako živ.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.