FLAMENKO CAROLIJA NA JAZZ FESTU

Šestog novembra u Bosanskom kulturnom centru u okviru 14. Jazz Festa Sarajevo 2010 bit ce odrzan koncert flamenko gitariste Gerarda Nuneza i njegovog projekta Flamenca Reunion, u kojem sudjeluju flamenko plesa?ica Carmen Cortes i pjeva? Jesus Ruiz.

Nunez je rodjen u gradu Jerez de la Frontera, u spanskoj provinciji Cadiz. Odrastao je slusajuci flamenko i ameri?ki jazz, a tokom godina postao je jedan od najcjenjenijih gitarista svijeta. Nastupao je na prestiznim festivalima, dobijajuci izvanredne ocjene medjunarodne kritike i javnosti.

Njegova virtuoznost dovela je do saradnji sa francuskim akordionistom Richardom Gallianom, pop zvijezdom Juliom Iglesiasom, basistom Johnom Patituccijem, te brojnim zna?ajnim imenima na muzi?koj sceni.

Nunezov kompozitorski opus je bogat i kompleksan, a njegove izvedbe u kombinaciji sa plesom Carmen Cortes spadaju u najuzbudljivije performanse savremenog flamenka.

Ulaznice za ovaj koncert mozete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru po cijeni od 24 KM, a na dan koncerta 30 KM. Radno vrijeme box officea je svakim danom od 12.00 do 20.00 osim nedjelje.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.