IMAMOVIC NA SCENI SA VRHUNSKIM MUZICARIMA

Jedanaestog aprila na sceni Bosanskog kulturnog centra bit ce odrzan jos jedan premijerni nastup u okviru programa Xenophonia.

Holandski truba? Eric Vloeimans, nas gitarista i pjeva? Damir Imamovic, francuski pijanista Bojan Zulfikarpasic i libanski perkusionista Bachar Khalife izvest ce repertoar koji ce ?initi autorske kompozicije svih ?lanova ansambla, kao i neke tradicionalne pjesme sa prostora Balkana. Na repertoaru ce biti i kompozicije Zeven i Mashala Bojana Zulfikarpasica. Ina?e, Mashala je Bojanov prvi autorski rad koji je 1993. godine osvojio nagradu za najbolju autorsku kompoziciju te godine u Francuskoj, a objavljen je na albumu Henryja Texiera "An Indians Week“.

Sarajevski koncert ?lanova kvarteta bit ce poseban tim prije sto ce biti premijera i prilika za publiku da uziva u novoj zajedni?koj muzici ?lanova kvarteta.

Damir Imamovic isti?e kako je predstojeci nastup neprocjenjivo iskustvo: "Za mene je zaista izazov nastupiti u drustvu ovakvih muzi?ara i sa njima podijeliti scenu BKC-a. Da budem iskren – jedva ?ekam 9. april kada je zakazana prva proba kvarteta i unaprijed se radujem neprocjenjivom iskustvu koje ce mi, mogu sa sigurnoscu tvrditi, donijeti ovaj nastup. Posebno imajuci u vidu da sam izuzetno sklon estetici svojih kolega iz novog benda.“

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.

Večeras počinjemo!

8. novembra 2023.