USKORO NOVI ALBUM AMIRE MEDUNJANIN

Šestog aprila izdava?ka kuca Gramofon objavit ce novi album Amire Medunjanin.

Album Amira Live! snimak je koncerta odrzanog u Bosanskom kulturnom centru 6. novembra 2008. godine u okviru 12. medjunarodnog muzi?kog festivala Jazz Festa Sarajevo, kao dio programa Next Generation. Amiru Medunjanin na koncertu je pratio bend u sastavu: Dino Šukalo (gitara), Kim Burton (klavir, harmonika), Edvin Hadzic (kontrabas i vokal) i Amar Cesljar (udaraljke i vokal).

Snimak koncerta uradili su Dorian Jovanovic i Bosko Mangarovski, dok je HD recording radio Eric Bajramovic. Materijal je miksao Dino Šukalo u BedRoom studiju u Sarajevu, dok je mastering uradjen u njema?kom studiju Bauer u Ludwigsburgu. Producent albuma je Edin Zub?evic, a dizajn potpisuje Ajna Zlatar.

Novembarski koncert na Jazz Festu, Amirin premijerni nastup pred sarajevskom publikom, izazvao je podjednako odusevljenje i medija i publike. Amira ce 10. aprila takodjer u BKC-u nastupiti u okviru Xenophonia Music Happeninga, ovaj put u duetu sa pijanistom Bojanom Zulfikarpasicem.

Na albumu Amira Live! nalazi se osam tradicionalnih pjesama sa Balkana, a jednu od njih “Stade se cvijece rosom kititi” mozete premijerno poslusati na portalu Sarajevo-X.com.

Jazz Fest Sarajevo 2024

2. aprila 2024.

U petak četiri koncerta

10. novembra 2023.

Drugi dan – tri trija!

9. novembra 2023.