Poseban dupli koncert

U subotu 9. novembra Jazz Fest Sarajevo će u Klubu 1 predstaviti iznimne umjetnice različitih generacija koje će održati solo koncerte – Bosanku sa švicarskom adresom Lanu Kostić i Francuskinju Joelle Leandre.

Francuska kontrabasistica i kompozitorica legendarna je umjetnica sa 40 godina iskustva na muzičkoj sceni. Njena muzika je iznimno moćna i opire se klasifikaciji jer je po svojoj prirodi izvan svih definicija, a solo koncerti Joelle Leandre zvuče kao kombinacija muzike, poezije i teatra dok fascinira lakoća kojom izvodi bravure koje publiku ostavljaju u nevjerici.

Nasuprot francuske veteranke, publici će se prvi put na Jazz Festu predstaviti Lana Kostić, sa projektom Lakiko kojim kombinira violončelo, glas i elektoniku. Obje umjetnice kroz izvedbu i impovizaciju publici otkrivaju svoje instrumente – violončelo odnosno kontrabas, u drugačijem svjetlu, nudeći poseban umjetnički doživljaj.

Za oba koncerta važi jedna ulaznica. Ulaznice se prodaju u prostorijima Jazz Festa i u sistemu kupikartu.ba po cijeni od 15 KM.

Jazz Fest Sarajevo 2024

April 2, 2024

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023