Indonežanski pijanista na Jazz Festu

Od 7. do 10. novembra Jazz Fest Sarajevo će predstaviti dio bogatstva i raznolikosti međunarodne muzičke scene a 9. novembra na festivalu će u Domu policije nastupiti pijanista Dwiki Dharmawan sa svojim međunarodnim ansamblom.

Ovaj indonežanski umjetnik predstavit će vlastitu uzbudljivu i energičnu muziku zajedno sa italijanskim vokalistom Borisom Savoldellijem, jordanskim oudistom i gitaristom Kamalom Musallamom i izraelsko-britanskim bubnjarem i perkusionistom Asafom Sirkisom.

Dharmawan je objavio šest albuma za svoju aktuelnu njujoršku izdavačku kuću MoonJune Records koju vodi Bosanac rođen u Jajcu Leonardo Pavković koji je pokrenuo ovu etiketu koja je usko sarađivala i sa najvažnijim muzičarima našeg vremena kakvi su Allan Holdsworth, Tony Levin, John McLaughlin, Scott Henderson i mnogi drugi.

Posljednji Dharmawanov album Rumah Batu ocjenjivan je sa pet zvjezdica u različitim medijima. U protekle tri decenije karijere, nastupao je u više od 70 zemalja promovirajući vlastitu i muziku svoje zemlje.

Koncert u Sarajevu se organizira u saradnji sa izdavačkom kućom MuneJune Records i Ambasadom Indonezije, a ulaznice za koncert Dwiki Dharmawan World Peace Banda važe i za koncert Jessica Lauren Naga Five feat. Tamar Osborn, a mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, te u sistemu kupikartu.ba – online i na prodajnim mjestima širom BiH.

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023

Večeras počinjemo!

November 8, 2023