Sofia Rei u Sarajevu!

U ponedjeljak 15. aprila, u SARTR-u će biti održan koncert argentinske pjevačice Sofije Rei i karipskog multiinstrumentaliste JC Maillarda, u okviru koncertne sezone Grlom u jagode koju u koprodukciji organiziraju Jazz Fest Sarajevo i Sarajevski ratni teatar.

Nagrađivana pjevačica, autorica i producentica Sofia Rei važi za jednog od najstrastvenijih i najinventivnijih vokalista njujorške scene. Njena muzika istražuje različite tradicije južnoameričkog folklora, jazza, flamenca i elektronike.

Ova argentinska pjevačica rođena je i odrasla u Buenos Airesu, a u Sarajevu će nastupiti uz JC Maillarda koji će svirati na bas sazu, 8-žičanom elektroakustičnom muzičkom instrumentu koji je sam osmislio inspirisan tradicijom saza, odnosno turske bağlame i grčkog buzukija.

Za Sofiju Rei, umjetnicu snažnog vokala, čak i argentinski mediji su pisali da je jedna od najboljih pjevačica Južne Amerike. Njene maštovite interpretacije našle su se na četiri albuma objavljena pod njenim imenom a na sarajevskom koncertu dvoje umjetnika će predstaviti svoj aktuelni album Keter.

Ulaznice za sarajevski koncert Sofije Rei i JC Maillarda koji će biti održan u SARTR-u u ponedjeljak 15. aprila u 20.00 u prodaji su u sistemu kupikartu.ba, a na dan koncerta moći će se kupiti na blagajni SARTR-a (od 18.00).

U petak četiri koncerta

November 10, 2023

Drugi dan – tri trija!

November 9, 2023

Večeras počinjemo!

November 8, 2023